De avonden op Vuurtoreneiland zijn lang en intiem, uitgebreid eten, staren naar de horizon, tijd om te onthaasten en van de ruimte te genieten, meer een minivakantie dan een avond uit. 

Het open vuur vormt het middelpunt van onze keuken. Koken doen we met bijzondere zorg; het gaat om traditie, natuur, cultuur, arbeid & ambacht. Samenzijn, samen eten, delen en beleven. Onze menu's leggen de nadruk op groenten, hier en daar aangevuld met vlees en vis. We werken met een vast menu om niets te verspillen.

Wij werken met leveranciers en producenten waar we een persoonlijke band mee hebben. Lokaal en seizoensgebonden. Producten met karakter en een verhaal. Onze producenten hebben het goed voor met milieu, mens en dier. Zelfstandige boeren, lokale jagers, vissers, wildplukkers, brouwers en stokers, die hun eigen weg volgen en dezelfde visie en passie voor echt eten delen.

 

Gerechten zijn traditioneel bereid, met noeste arbeid en eigen handen. Fermenteren, pekelen, wecken, inmaken, roken en roosteren. Met warmte van open vuur en een houtgestookte oven.

Het table d’hôte menu bestaat uit ongeveer 6-gangen en wisselt maandelijks. 

Bij dieetwensen en/of allergien proberen wij een passend alternatief aan te bieden. Ons menu legt de nadruk op groenten maar er worden wel dierlijke producten verwerkt, het is niet altijd mogelijk om een gelijkwaardig veganistisch aan te bieden.

974f367538b2725b02d43b6b975d33d9
vuurtoreneiland-1
516A3792alt_web
516A3673alt_web
516A3596alt_web
516A3461alt_web

© vuurtoreneiland | 2023