Ons doel met de herontwikkeling is om deze unieke plek te behouden voor de toekomst, en toegankelijk te maken voor publiek. Maar tegelijkertijd gevoelsmatig niets te veranderen aan de, mede door de tijd gevormde, bijzondere karakteristieken van het eiland.

Wij denken dat te bereiken met een kleinschalige, kwalitatieve en duurzame exploitatie waarin respect voor de plek en bijzondere natuur centraal staat. Ons exploitatiemodel is daarom gebaseerd op kleinschalig gebruik en daarbij passende investeringen. Omdat de noodzakelijke renovatie van het fort wel degelijk een grote investering betreft, nemen we de tijd om daar stapje voor stapje naar toe te groeien.

De komende jaren is er op Vuurtoreneiland een ‘zomerrestaurant’ (mei t/m sept) voor ultiem genieten van de zon en buitenleven, en een ‘winterrestaurant’ (okt t/m dec – vanaf winter 2015/2016) waarbij we juist naar binnen trekken, de intimiteit in, met een haardvuur en een deken.

Vanaf ± 2016, na het doorlopen van de daarvoor benodigde vergunningsprocedures, zullen we het restaurant ook uitbreiden met een boutique-hotel, 9 spreekwoordelijke hutjes op de hei verspreid over het eiland, zodat je een bijzonder diner kan combineren met een overnachting. Alle kamers hebben hun eigen weidse uitzicht en zijn zo geplaatst dat je je alleen op het eiland waant.

Een aantal keer per jaar zetten we het eiland als geheel in een ander daglicht; minifestivals en evenementen gericht op buitenleven, zoals kampeerweekends voor families, locatietheater of een openlucht concert.

Het Fort geven wij graag een nieuw en culturele gebruiksfunctie zoals werkplaatsen en ateliers voor kunstenaars of schrijvers, opdat deze inspirerende plek ook het culturele leven van Amsterdam kan bereiken.

Het eiland als geheel willen wij zo duurzaam en zelfvoorzienend als mogelijk maken. Enerzijds door gebruik van slimme techniek, anderzijds door te herwaarderen wat belangrijk is. Door bewuste keuzes te maken in hoe we werken, met veel noeste arbeid en alleen lokale en groene producten aan te bieden.

Om deze ambitieuze doelen te bereiken staan wij ook open voor samenwerkingen, ideeën, suggesties, investeerders, crowdfunding en goede gesprekken. Samen kunnen we meer dan alleen.

Wil je in gesprek, laat het ons weten!

info@vuurtoreneiland.nl