winterrestaurant

In de koudere maanden (feb - apr & okt - dec) wordt er gegeten in het Winterrestaurant in het fort, en zoeken we intimiteit en warmte op, met een haardvuur en een deken.

Vuurtoreneiland in de winter is verstild en ruig. Donkerte, de vuurtoren, geluiden van vogels in de verte. In de bomvrije kazerne waar voorheen 90 manschappen gelegerd waren om de hoofdstad te beschermen tegen Pruisische invallen (kustbatterijbijdrugerdam.nl) is nu ons winterrestaurant. Met een deken, kaars en haardvuur is de sfeer intiem.

In onze houtgestookte keuken wordt naar het koudere karakter van het seizoen gekookt. Er wordt weinig geoogst nu. Wintergroenten en in de zomer ingemaakte groenten zijn schaarser, de nadruk ligt meer op vlees en vis. Stoven, grillen, rook en vuur dicteren de smaken. Het eten is uitgebreid en geeft ruimte voor een goed gesprek, verdieping en intiem samen zijn.

Met een lantaarn en een warme jas kan je tussen de gangen door ook de ruigte in, bij het kampvuur of een rondje eiland en luisteren naar de stilte.

De tocht met de veerboot is knus en meer een varende bruine kroeg.