eten

De avonden op Vuurtoreneiland zijn lang en intiem, uitgebreid eten, staren naar de horizon, tijd om te onthaasten en van de ruimte te genieten, meer een minivakantie dan een avond uit. 

Koken op Vuurtoreneiland doen wij met bijzondere zorg. Het gaat om traditie, natuur, cultuur, arbeid & ambacht. Samenzijn, samen eten, delen en beleven. Vlees op het bot, vis op de graat, groenten uit de grond. Leveranciers en producenten waar we een persoonlijke band mee hebben. Lokaal en seizoensgebonden. Producten met karakter en een verhaal.

Onze producenten hebben het goed voor met milieu, mens en dier. Zelfstandige boeren, lokale jagers, vissers, brouwers en stokers, die hun eigen weg volgen en dezelfde visie en passie voor echt eten delen. We werken van ‘kop tot staart’ om niets te verspillen.

Gerechten zijn traditioneel bereid, met noeste arbeid en eigen handen. Fermenteren, pekelen, wecken, inmaken, roken en roosteren. Met warmte van open vuur en een houtgestookte oven.

Het table d’hôte menu bestaat uit 5-gangen, wisselt maandelijks en wisselt maandelijks.

Het menu is vast, maar voor vegetariërs, veganisten of gasten met een allergie kunnen wij altijd een passend alternatief bieden. U hoeft dat niet van tevoren aan te geven, bij aankomst op het eiland even melden volstaat.